Suomi voitti heittomaaottelun – Jouni Tenhulle 85-vuotiaiden maailmanennätys

Jouni Tenhu tuulettaa ME-tulosta

Viro-Suomi heittomaaottelu kisattiin Tallinnassa sunnuntaina 21.7.2024. Kadriorun heittokentillä kävi vilske, kun molempien maiden 5 parasta naista ja miestä mitteli paremmuudesta kaikissa heittolajeissa (keihäs, kuula, kiekko, moukari, painonheitto). Hieman yli viisituntinen kisapäivä oli täynnä liikunnan ja tulosurheilun riemua rennossa ilmapiirissä. Hyvää tunnelmaa ja kelpo kisajärjestelyjä kehuttiin.

Maaottelun kohokohta nähtiin, kun Suomen 85-vuotias Jouni Tenhu pisti keihään sellaiseen liitoon, että se tuli alas vasta 41,36 metrin päässä. Se on uusi maailmanennätys! Entinen maailmanennätys oli myös Tenhun nimissä. Maaottelussa käytettiin Maailman Masters-yleisurheiluliiton (WMA) viitoittamia ikäkertoimia, joten ikään suhteutettuna oli Tenhun tulos kärkitulos koko maailmassa: 90.55! Toiseksi paras tulos on saksalaisen Max Dehningin 90.20 ja toisista suomalaisista on lähimmäksi Tenhua päässyt Oliver Helander tuloksellaan 85.75.

Muutkin suomalaisurheilijat tekivät hyviä tuloksia. Erityisesti on mainittava se seikka, että suomalaisille tuli pistevoitot kaikissa lajeissa pois lukien naisten kiekko ja miesten kuula. Suomen naiset otti komean kolmoisvoiton painonheitossa (Kirsti Viitanen, Liisa Mäkitörmä, Elisa-Yli Halila), moukarinheitossa (Elisa-Yli Halila, Satu Lehtonen, Erja Rinne) ja keihäässä (Heli Herlevi-Malila, Minna Henttonen, Riitta Rajamäki). Lajivoitto tuli kuulassa (Rauha Ervalahti). Miehille tuli lajivoitto painonheitossa (Tuomo Tarvainen), moukarissa (Keijo Aaltonen), keihäässä (Jouni Tenhu) ja kiekossa (Pekka Jaakkola).

Suomi teki tasaisen varmaa tulosta ja maaotteluvoitto kirjattiin lopulta varsin selvin numeroin 318-242.

Tulospalvelu löytyy osoitteessa https://timesport.ee/

Teksti ja kuva: SAUL Media