Merja Korpela paransi 40-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätystä Töysässä

Merja Korpela Kuva: Aarto Nevala

Soinin Sisun Merja Korpela jatkaa heinäkuun ennätystehtailuaan palattuaan kilparadoille viiden vuoden tauon jälkeen Oulun SM-kilpailuissa. Tiistaina Töysässä nelikiloinen moukari lensi lukemiin 54,05. Tulos on 40-vuotiaiden uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entinen ennätys oli Korpelan Oulussa heittämä 53,58. Oulussa Korpela jo paransi Kirsi Koron vanhaa vuoden 2016 ennätyksiä 51,12 reilusti.

Merja Korpela on kaikkien aikojen menestynein urheilija Kalevan Kisoissa yhdessä lajissa. Korpela on Kalevan Kisoissa voittanut kahdeksan kultaa, seitsemän hopeaa ja neljä pronssia, siis yhteensä 19 mitalia! Moukarinheittäjät ovat tässä tilastossa vahvoilla, kakkosena on Harri Huhtala (9+6+3=17). Olli-Pekka Karjalaisella on puhdas sarja 15+0+0, siis vain voittoja. Toki joillain juoksijoilla on enemmän mitaleja yhteensä, mutta niitä onkin tullut useammalla matkalla, ei yhdessä lajissa.

Arvokisoissa Korpela on edustanut Suomea kuusi kertaa EM-kilpailuissa, kolme kertaa MM-kisoissa ja Olympialaisissa 2008 Pekingissä. Nuorten kisoista Korpelalla on EM-pronssia Riikasta vuodelta 1999.

Hienoa, että Merja Korpela on tänä vuonna palannut kilpakentille Masters-urheilijana. 43-vuotiaana on jo hienoja saavutuksia myös aikuisurheilijana. Korpelalla on Suomen ja Pohjoismaiden ennätys ikäluokissa 35 ja 40 ja Suomen ennätys 30-vuotiaissa. Mitaleita ja ennätyksiä on aikaa kerätä vielä monta vuotta.

Onnittelut Merja Korpela!

Oulussa otetusta kuvastakin näkee, että Masters-urheilu on kivaa!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala