Kolmas kilpailupäivä MM-Göteborgissa iloisine yllätyksineen

Voittajan on helppo hymyillä! Hannele Kivistö (N80), maailmanmestari 5000 m juoksussa. Kuvan otti Jukka Kauppila

Suomen mitalitili on taas karttunut torstaina 15.8., kun Göteborgin Masters-yleisurheilun MM-kisat jatkuivat. Suomen mitalitili aukesi oikein komeasti, kun Ari Kittilä (M60) sai keppinsä oivaan asentoon. Ari kävi kiivaan taistelun voitosta, käväisten välillä johdossakin, mutta viimeisellään Ranskan poika meni ohi. Keihäshopea oli iloinen yllätys.

Katrin Mertanen (N55) meni kevyesti jatkoon 300 metrin aitojen alkuerässä. Finaali on myöhemmin eli lauantaina 17.8. kello 9:25. Jussi Tukeva (M35) työnsi miesten kuulaa (7.26 kg) 14.93 ja se riitti neljänteen sijaan Göteborgin MM-kisoissa. Jonny Karlsson on maailman viidenneksi paras kuulantyöntäjä 40-vuotisten sarjassa. Reijo Pynnönen (M75) menee kisoista kotiin MM-hopea kaulassa erittäin hyvän kuulakisan jälkeen.

Hannele Kivistö on maailmanmestari, sillä hän voitti ylivoimaisesti Göteborgin MM-kisoissa 5000 metrin juoksun 80-vuotisten sarjassa. Kisat käytiin maineikkaalla Ullevin stadionilla. Aiemmin samalla stadionilla rataa kiertänyt 65-vuotias Jukka Kauppila (viides) otti Hannelesta kuvan (katso alla). Erika Utriainen edusti Suomea N35 800 m finaalissa. Sijoitus oli 6. ja oli mukava juosta kovassa seurassa, hän sanoi haastattelussa.

Simo Piispa voitti jännittävän kymmenottelun 45-vuotisten sarjassa.

Hyvin sujuneen eilispäivän myötä ja koko tämän päivän urakan jälkeen 45-vuotiaissa kilpaileva Simo Piispa sai todeta voittaneensa kymmenottelun. ”Aidoista tuli hyvä aika, kuula lensi hyvin, seipäässä sain oman ennätyksen ja keihäs lensi yli 50 metriä. Kunto on kohdillaan ja paikat kunnossa”, kertoi Simo.

Oli aika rankkaa, totesi Varpu Holmberg, kun sai päätökseen seitsenottelun 80-vuotiaissa

Varpu Holmberg sai suoritettua kaikki seitsenottelun lajit N80-sarjassa. Pronssimitali tuli palkintona tästä aherruksesta. Aika harva pystyy tällaiseen suoritukseen yli 80-vuotiaana!