Kymmenes päivä Göteborgin MM-kisoissa – kestävyyttä ja voimaa

Otto Laitinen piti hyvää vauhtia Göteborgin MM-puolimaratonilla. Kuva: Oki Vuonoranta

Göteborgin MM-kisoissa oli vaihteeksi hieman siedettävämmät kelit. Kestävyys ja voima jylläsi, sillä suomalaisia oli ilahduttavan paljon mukana puolimaratonilla ja heitto-5-ottelut jatkuivat. Miehet lähtivät yhtenä isona joukkona kiertämään Slottsskogenin vaativaa puolimaratonreittiä ja naiset 10 minuuttia myöhemmin. Suomalaismenestys lepäsi aika vahvasti naisten varassa, mutta kyllä miehetkin näyttivät juoksuvoimansa. Otto Laitinen oli hienosti viides M40-sarjassa ja Jari Hakola kiri maaliin sijalla 4 M60-sarjassa. Jukka Kauppila oli upeasti seitsemäs M65-sarjassa ja Eki Laitila löytyi tuloslistalla myös sijalta seitsemän M70-sarjassa. M55-ikäluokassa saatiin MM-pronssia joukkuekisassa. Naiset valloittivat kaksi joukkuemestaruutta, kultaa N65-sarjassa ja hopeaa N70-sarjassa. Mirjam Tynkkynen oli N70-sarjan kolmas Göteborgin MM-puolimaratonilla. Hannele Kivistö (N80) tuli ykkösenä maaliin ajassa 2:18:20. Upea juoksu taas Hannelelta, joka näin vietti oivallisella tavalla syntymäpäiviään!

Tanja Komulainen (N40) palkintopallilla heitto-5-ottelun voittajana. Kuva: Marjatta Räsänen

Heitto-5-ottelut ovat suomalaisille vahva laji. Keijo Aaltonen (M70) tuli maailmanmestariksi tässä lajissa! Näin teki myös Tanja Komulainen 40-vuotisten sarjassa. Molemmat olivat hyvin tyytyväisiä urakkaansa.

Maailman viidenneksi paras ratakierroksen juoksija on Taisto Pietilä ja kolmanneksi paras Heikki Pesonen 75-vuotiaiden sarjassa. Maailman neljänneksi paras 70-vuotias on Tarmo Tupala. Jarmo Lipasti pisteli lyhyet aidat vikkelästi ja oli maalissa toisena, Vesa Mäki oli neljäs.

Tynkkysten pariskunta (M/N70) kisaa ympäri maailmaa yhdessä kesät ja talvet. Puolimaratonilla Mirjamille MM-pronssi ja Eskolle 29. tila. Kuva: Karita Soukko

Mitalitili kasvoi yhdeksällä 23.8. Tässä suomalaisten MM-mitalisijat Göteborgissa 2024 ennen viimeistä kilpailupäivää: