Rovaniemellä tehtiin ennätyksiä- Maija Kumpulalle SE ja PE – Antti Koisille SE

Raija Hildén ja Maija Kumpula Kuva: Matti Tennilä

Rovaniemen Saarenkylän kentällä käytiin Pohjan Koitokset sunnuntaina. Masters-urheilijat olivat hyvässä tuloskunnossa.

Maija Kumpula ja Raija Hildén Kuva: Matti Tennilä

Oulun Pyrinnön Maija Kumpula sai radalla rinnalleen tutun kilpakumppanin ja kirittäjän, Posion Pyrinnön Raija Hildénin. 200 metrillä mukavassa +0,6 tuulessa Kumpula juoksi 34,48. Aika on 75-vuotiaiden uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entinen SE oli Kumpulan viime kesän Kuopion SM-kisoissa juoksema 35,05. Silloinkin Maija juoksi Raijan kanssa samassa erässä ennätysvauhtia. 70-vuotiaissa kilpaileva Raija juoksi Rovaniemellä kauden parhaansa 33,89. Maija Kumpulan aika 34,48 on myös uusi Pohjoismaiden ennätys. Entinen oli ruotsalaisen Barbro Bobäckin 34,50 vuodelta 2019.  

Antti Kois Kuva: Aarto Nevala

Himangan Urheilijoiden Antti Kois ylitti ensimmäisellä yrityksellään 412 seiväshypyssä. Tulos on 55-vuotisten Suomen ennätys. Entinen SE oli Koisin 4.kesäkuuta kotikentällään hyppäämä 411. Kois korotutti riman tämän jälkeen uuteen Pohjoismaiden ennätyskorkeuteen 427. Tällä kertaa ruotsalaisen Hans Lagerqvistin PE 426 vuodelta 1996 jäi vielä rikkomatta. Kesää on porilaisen Mamban laulun sanoin vielä jäljellä, ja MM-kisatkin Ruotsissa vielä tulossa.

Kaikki artikkelissa mainitut suomalaisten tulokset lupaavat hyvää Göteborgin MM-kilpailuihin. Raija Hildén, Antti Kois ja Maija Kumpula kilpailevat Göteborgin MM-kisoissa elokuussa.

Onnittelut Antti Kois ja Maija Kumpula ennätyksistä!

Juha Kylänpää