Mitalisadetta Göteborgin MM-kisoissa

Keijo Aaltonen Kuva: Karita Soukko

Pariisin olympialaiset loppuivat juuri sopivasti ennen Göteborgin MM-kisoja Masters-yleisurheilijoille. Göteborgin kisat ovat kautta aikain laajimmat! Yli 35-vuotisia kisaajia on yli 8000 yli sadasta maasta. Mitaleita on jo ensimmäisenä kilpailupäivänä 13.8.2024 tullut Suomelle peräti 13 kpl. Suomen mitalitilin avasi aamuvarhaisella M70-sarjassa moukaria heittänyt Keijo Aaltonen. Keijo kertoi haastattelija Karita Soukolle:

”Kisa oli vaikea, mutta mitali tuli ja Suomella parempi tulos jo nyt kuin olympialaisissa! Olympiakomitealle voisi laittaa viestiä, että kaikki rahat vaan aikuisurheiluun!”

Iloinen 70-vuotias moukarinheittäjä Keijo Aaltonen avasi Suomen mitalitilin Göteborgin MM-kisoissa 2024.

Ensimmäisen kilpailupäivän kohokohtia

Mitalisateen kuuro asettui Suomen kohdalle, sillä Simo Ekholm ja Esko Talvinen ottivat hopeaa ja pronssia 75-vuotisten moukarissa Keijo Aaltosen näytettyä mallia. Göteborgin MM-kisojen tähtiurheilija on Senni Sopanen (N95). Hän loikki voittoon pituushypyssä tuloksella 89 cm. Senniä pyydettiin haastatteluun Ruotsin televisioon lauantaina 17.8. kolmiloikkakisansa jälkeen. Luonnollisesti kerromme lisää tästä sitten myöhemmin. MM-Göteborgissa Suomella oli hieno edustus 75-vuotiaiden korkeudessa. Kilpailun voitti Slovenian Dusan Prezelj, mutta toiseksi tuli samalla tuloksella (145) Suomen Jarmo Lipasti. Jarmo on kovassa kunnossa, sillä näin hän passitti historian kirjoihin entisen Suomen ennätyksen 144, joka oli Esko Kolhosen nimissä vuodelta 1989 (Eugenen MM-kisoissa saavutettu)! Reijo Sundell hyppäsi hienosti viidenneksi ja Vesa Mäki täydensi Suomen panosta yhdeksännellä sijallaan.

Eliisa Reijonen Kuva: Karita Soukko

Eliisa Reijonen juoksi MM-hopeaa 2000 metrin estejuoksussa ajallaan 11:10,47. Kisan voitti Australian Margaret Saunders. Eliisa oli epävarma, pystyykö osallistumaan N70 estejuoksuun oltuaan kipeänä. Lähtöviivalle mentiin ajatuksella, että ainahan voi keskeyttää. Sisu vei kuitenkin maaliin saakka, vaikka tuntui hankalalta. Vaivan palkaksi tuli pronssimitali. Siinä mallia meille kaikille!

Suomalaista sisua Eliisa Reijosen (N70) muodossa. Estejuoksussa tuli pronssia MM-kisoissa.

Tomi Kanto Kuva: Karita Soukko

Tomi Kanto (M50) oli hyvin tyytyväinen 3000 m estejuoksun jälkeen. Upeasti Tomi saavutti MM-hopeaa Göteborgissa! Terhi Kokkonen leiskautti pitkän hypyn 75-vuotiaiden pituudessa (2.97) ja jäi vain 9 senttimetriä kullan voittaneesta sveitsiläisestä. Titta Sillman kävi hienon kisan 45-vuotiaiden seiväshypyssä Göteborgin MM-kisoissa. Titta ylitti 3.00, mutta 10 senttiä korkeammalle pääsi kisan voittanut britti Jemma Eastwood.

Hopeapoika Tomi Kanto (M50) tyytyväisenä 3000 m estejuoksun jälkeen Göteborgin MM-kisoissa.