Seitsemäs päivä Göteborgin MM-kisoissa – mitalit eivät tule helpolla

400 metrin alkueristä meni jatkoon vasemmalta Pekka Autere (M45) ja Petteri Uusitalo (M45). Miika Nousiainen (M50) keksii aikuisurheilua käsittelevään kirjaansa hyvän selityksen jäännilleen alkueriin. Kuva: Karita Soukko

Göteborgin MM-kisoissa on koolla maailman parhaimmisto. Siitä syystä on ihmeellistä, että suomalaisten mitalisaalis on niin muhkea. Suomella on tämän seitsemännen kilpailupäivän jälkeen koossa peräti 58 mitalia. Kirjoituksen lopussa löytyy täydellinen luettelo mitalisteista.

Raimo Niemi (M75) oli tyytyväinen maastojuoksuunsa. Kuva: Oki Vuonoranta

Hannele Kivistö (N80) avasi mitalitilin voittamalla 6 km maastojuoksun. Hän oli ihan ylivoimainen. Hannele aloitti maltillisella vauhdilla ja juoksi sitten kisassa johdossa olleen kiinni, jättäen muut minuuttien päähän. Muutenkin suomalaisilla oli tossu syönnillä maastossa. Osoituksena tästä 60-vuotisten miesten joukkue sai hopeisen joukkuemitalin. Petteri Kilpinen oli neljäs, Jari Hakola kahdeksas, Hannu Laurila yhdestoista ja vielä Juha-Matti Lehtinen viidestoista. Yksinäisenä sutena Jukka Kauppila oli 65-vuotisten kärkikahinoissa mukana (sijoitus oli neljäs). Jan Kaas oli M40-sarjassa viides. Ilahduttavasti N35-sarjassa Jenny Vuonoranta oli kahdestoista.

Erja Rinne (N60) harmitteli, miten pienestä mitali jäi kiinni. Kuva: Karita Soukko

Mitalit eivät tule helpolla saattoi moni urheilija arvuutella, sillä niin moni heittäjä esimerkiksi jäi juuri mitalikolmikon ulkopuolelle. Erja Rinne (N60) pärjäsi hyvin painonheitossa Göteborgin MM-kisoissa. Tuloksena oli neljäs sija kovassa seurassa. Toisen mitalin näissä kisoissa nappasi Tanja Komulainen (N40) sivulajissaan kuulantyönnössä. Antti Inkinen (M35) osaa edelleen hypätä kolmiloikkaa! Siitä osoituksena tasaisen kamppailun voitto tuloksella 14,53. Antin ennätys on 15,45 vuodelta 2005. MM-hopea ripustettiin Marjatta Taipaleen (N85) kaulaan 200 metrin pyrähdyksen jälkeen. 400 metrin alkueristä meni jatkoon vakuuttavasti Petteri Uusitalo (M45), Pekka Autere (M45), Katja Larinen (N40) ja Yesenia Myllyniemi (N40).

Keskiviikkona on urheilijoilla välipäivä.

Täydelliset tulokset löytyvät hieman haasteellisesta tulospalveluohjelmasta järjestäjien sivulla: https://www.2024wmac.com/results