Yhdeksäs päivä Göteborgin MM-kisoissa – tuulta ja vettä

Teppo Syrjälä (M45) eteni vakuuttavasti 1500 m finaaliin. Kuva: Oki Vuonoranta

Göteborgin MM-kisoissa jatkuivat syyskelit. Koko päivän jatkunut kova tuuli ja ajoittainen kaatosade vaikeutti monen urheilijan urakkaa. Päivän teemana oli heitto-5-ottelu, joka taas osoittautui vahvaksi suomalaislajiksi. Haasteellisissa olosuhteissa Liisa Mäkitörmä sai palkinnon aherrukselleen voittaessaan 65-vuotiaiden kisan. Virve Lännistö säesti Liisaa olemalla neljäs ja muut suomalaiset Seija-Stina Hellman, Eila Seppänen ja Anne Haanpää tekivät hyvän kisan hekin. Jaana Siekkinen (N55) otti heitto-5-ottelun MM-hopean itselleen! Hienosti sujui myös Elisa Yli-Hallilan (N70) kisa. Lopulta hän oli MM-hopealla ja Maire Ahonen tuli kuudenneksi. Maire Ahosen tilannekuvaus on aika osuva: ”Eipä ole ennen kisattu viittä tuntia kaatosateessa ja myrskytuulessa.” Ennätyssarjoista jäätiin kauas, sillä kisaaminen oli enemmänkin pystyssä pysymistä kuin huippusuorituksen etsimistä.

Jarmo Lipasti (M75) näytti lipaston paikan seipään finaalissa. Kuva: Karita Soukko

Radoilla nähtiin useita 1500 ja 400 metrin juoksijoita sekä seiväshyppääjiä. Haettiin asetelmia sunnuntain 1500 m finaaleihin ja lauantain 400 m finaaleihin. Muutamia 400 m finaaleja ratkottiin jo tänään ja erityismaininnan saa Sten Haglund, joka juoksi pronssille 80-vuotisten sarjassa. 55-vuotisten lyhyet aidat toivat Suomelle menestystä, sillä Katrin Mertanen oli toinen ja Elisa Lahdensuo kolmas. Karmeiden sääolosuhteiden takia seiväshyppy siirrettiin sisähallin puolelle. Jarmo Lipastille (M75) tämä sopi oikein hyvin. Lipasti näytti muille seiväshyppääjille lipaston paikan voittaessaan jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailun uudella kisaennätyksellä 295. Timo Suvanto (M85) hallitsi tuulet ja hyppäsi pituudessa hopealle Göteborgin MM-kisoissa.

Oikealla seisovan Elisa Yli-Hallilan (N70) heitto-5-ottelu sujui mainiosti ja Maire Ahonen taivasteli hänen kanssaan olosuhteita. Kuva: Maire Ahonen

Täydelliset tulokset löytyvät hieman haasteellisesta tulospalveluohjelmasta järjestäjien sivulla: https://www.2024wmac.com/results

Mitalitili kasvoi kahdeksalla 23.8. Tässä suomalaisten MM-mitalisijat Göteborgissa 2024 ennen kahta viimeistä kilpailupäivää: